Shopping i Oslo

Er du i Oslo i forbindelse med VM i skiskyting kan det svært gjerne tenkes at du får lyst til å handle litt. Oslo har nemlig et større utvalg av butikker og varer enn alle de andre byene i Norge, og har alt fra de store kjøpesentrene til eksklusive små spesialbutikker. Når du shopper i Oslo er mulighetene virkelig kosmopolitiske, og med den svake kronekursen har det å handle i Norge blitt relativt mye billigere i forhold til utlandet enn det man har blitt vant til.

Ett av de mest populære stedene å handle på er Aker Brygge. Her finner du det meste av trendy klær, sko og tilbehør, samt diverse spesialbutikker som fører bøker, gullsmedartikler, gaver, suvenirer, klokker, briller eller blomster. Du finner dessuten topp moderne mote som COS, Rituals, Tiger of Sweden, Mark+Brandy, Mardou & Dean, Milla og Aspeli. I tillegg finner du et utall store og livlige utesteder med mye god mat og drikke, og mange andre servicetilbud innenfor ulike bransjer.

På Aker Brygge er du bokstavelig talt rett ved fjorden, ved lokalene til gamle Akers Mekaniske Verksted. De gamle bygningene til skipsverftet ligger der ennå, og arkitektonisk spiller de et interessant samspill med den mer moderne arkitekturen. Nye Aker Brygge har blitt en slående trendy og urban del av Oslo, bare noen meter fra Rådhuset. Det er både en vakker promenade ute og en fristende handlegate inne, og mange spennende serveringssteder når du blir litt lei av å gå eller bare trenger en forfriskning eller et godt måltid.

En annen ærverdig del av Tigerstaden, kjent for de fleste både i og utenfor Oslo, er det eksklusive varemagasinet Steen & Strøm. Der finnes både den siste kvinnemoten og fine klær for mann og barn, i tillegg til flere andre butikker, serveringssteder og vinmonopol. Det viktigste her er imidlertid tilbudet innenfor mote – det er nemlig her du finner Gucci, Hermes, Hugo Boss, Ralph Lauren og andre kjente merker med egne butikker. På Steen & Strøm finner du også blant andre Bruuns, Samsøe & Samsøe, Lexington, Hamleys og Kicks.

Mens den som søker etter hovedstadens flash og glamour kanskje helst finnes på Aker Brygge eller Steen & Strøm, finnes gjennomsnittsshopperen, den jevne nordmann, på Oslo City. Dette er faktisk det mest besøkte kjøpesenteret i Oslo, og for den saks skyld i hele Norge. Her ligger det mer enn 90 butikker og serveringssteder fordelt over imponerende fem etasjer, flere enn noe annet kjøpesenter i Norge. På Oslo City, som ligger ideelt til like ved Oslo S og Bussterminalen, finner du ikke bare klær og sko, men også andre personlige artikler som smykker, klokker og kosmetikk og selvfølgelig alt av ting til huset, fra elektrisk utstyr til kjøkkenartikler. Du kan også sikre deg timevis med god underholdning ved å kjøpe musikk, filmer og tv-serier på Oslo City, før du spiser hos en av de mer enn adekvate restaurantene.

Like ved Oslo City ligger et nesten like stort kjøpesenter, nemlig Byporten Shopping. I samme bygg ligger også Scandic Hotel Byporten og en stor og populær Egon-restaurant med uteservering. På Byporten finner du over 70 butikker, inkludert mange som ikke finnes andre steder i Norge. Her er det med andre ord gode muligheter for å finne noe unikt før hjemreisen.

Har du tenkt deg å foreta litt større innkjøp i løpet av oppholdet i Oslo, kan du finne møbler og andre interiørartikler på senteret House of Oslo. Dette er det eneste kjøpesenteret i Norge som satser fullt og helt på interiør og design, og har samlet mer enn 20 butikker i et stort og vakkert bygg. Alt du trenger av tekstiler, glass, stilige kjøkkenartikler, osv. finner du hos House of Oslo.