Tid til overs for sport og trening

Mange småbarnsforeldre har store utfordringer med å få tid til å ta vare på seg selv. Egne interesser kommer gjerne i annen rekke når man får barn, og måten man prioriterer på, endrer seg. Man kan ikke lenger reise på trening eller være aktiv idrettsutøver akkurat når man vil, og man blir avhengig av barnepass for å få det til. Det betyr ikke at behovet for å holde seg i form forsvinner – snarere tvert i mot. For mange nybakte mødre (og fedre) er det viktig å få tid til å trene og drive med idrett som før, og da er det viktig at man har tilgang på gode og dyktige barnevakter. Selvfølgelig ønsker man også at barna skal være i de beste hender når man selv er ute på trening.

Dyktige barnevakter er mangelvare

Det er ikke bare småbarnsforeldre som har det travelt i hverdagen. Tidligere var det vanlig at familie og venner stilte som barnevakter, men i dag har de fleste det så hektisk i hverdagen, at man blir avhengig av hjelp fra andre. Samtidig er det ikke alltid så enkelt å finne gode barnevakter. Man vet rett og slett ikke hvem man skal kontakte. I tillegg er det kanskje mange gode barnevakter der ute, men man er avhengig av å kjenne dem personlig for å få kontakt. Nettopp dette behovet har nettsiden Barnevaktnett gjort noe med. Her kan foreldre med behov for barnepass registrere seg, og barnevakter kan gi tilbud til foreldre som trenger det.

Oppretthold formen med hjelp i hverdagen

Først og fremst handler det altså om å finne en barnevakt som du stoler på, og som kan stille opp regelmessig eller etter avtale. Når den utfordringen er løst, har du gode muligheter for å være aktiv med trening og idrett. Å få barn behøver ikke å være noen hindring for å være aktiv, men du vil selvfølgelig være mer avhengig av hjelp utenfra, spesielt hvis du ikke har nær familie eller venner som har mulighet til å stille opp fast. Og du må selvfølgelig være villig til å betale litt til den eller de som hjelper deg.

Behovet finnes over hele Norge

Det er ikke bare i Oslo interessen for idrett og fritidsaktiviteter er stor, og det er ikke bare her foreldre trenger barnevakter. Om du bor på et mindre tettsted helt sør eller helt nord i landet, kan du selvfølgelig ha et like stort behov for barnevakt som de som bor i hovedstaden eller en annen by i Norge. Du kan for eksempel finne en barnevakt i Bergen her, eller du kan gå inn på nettsiden Barnevaktnett og søke etter personer i området der du bor. Dermed har du tilgang til dyktige unge og voksne mennesker som kan avlaste deg med barna når du ønsker å komme deg ut på trening.

Fast eller sporadisk barnevakt

Hvis du er en aktiv idrettsutøver som trener regelmessig en eller flere ganger i uken, kan det være nyttig å finne en fast barnevakt i nærheten. Og som alle andre foreldre, er du sikkert opptatt av å finne en person som du vet er dyktig, og som er til å stole på. Det betyr at du kan gjennomføre treningen til oppsatte tider, samtidig som du vet at barna er ivaretatt. Også dersom du trener bare av og til, eller vil komme deg ut i naturen for å være aktiv med en sports- eller friluftsinteresse av og til, kan det være nyttig å ha muligheten til å kontakte flinke barnepassere som passer for din familie og for dine barn.

Barnevakt på eller under idrettsarrangementer

Mange som er aktive innenfor idrett, er ute og reiser på forskjellige idrettsamlinger og turneringer eller arrangementer. Dersom arrangementet varer over en helg, kan det også være nyttig å ha en barnevakt som kan passe barna mens du er opptatt med aktivitetene. Det betyr at du faktisk kan ta barna med deg på arrangementet, og du kan planlegge på forhånd ved å skaffe en barnevakt som kan møte opp og være tilgjengelig på stedet du reiser til.

Eller du ønsker kanskje en barnevakt som kan være hjemme hos barna dine over helgen? Dette er ikke lenger så vanskelig å få til når du kan søke etter tilgjengelige barnevakter på nett i et spesifikt område. Det er faktisk også mange familier som registrerer seg som tilgjengelige barnevakter, og som søker etter et samarbeid der du og den andre familien veksler på å passe barna for hverandre. Dermed kan dere kanskje være to eller flere familier som kan hjelpe hverandre.

Vær barnevakt i ditt område

Du som synes det er morsomt og spennende å passe barn, kan enkelt registrere deg som tilgjengelig barnevakt på nettet. Her kan du legge inn litt informasjon om deg selv, hvor du bor eller vil arbeide som barnevakt, og når du kan stille opp. Det lønner seg også å legge inn litt informasjon om hva slags erfaring du har. Du kan for eksempel jobbe som barnevakt i Trondheim, og da kan du registerere deg gratis på Barnevaktnett.no. Du kan selvfølgelig også arbeide som barnevakt i Stavanger, eller et hvilket som helst annet sted i landet. Behovet for barnevakter er, som nevnt, stort i de fleste av landets regioner. Dermed kan foreldre som trenger pass til barna sine, kontakte deg dersom du bor i et område som passer for dem.

Bli kjent og skaff referanser

Før du ansetter en barnevakt, bør du selvfølgelig alltid undersøke litt om personen du vil bruke som barnevakt. Og du som stiller opp som barnevakt, bør passe på å kunne gi gode referanser. Dette er en trygghet for dere begge. Dere bør også møtes for å bli kjent, slik at både arbeidsgiver og arbeidstaker er trygge på hverandre og sikre på at dere inngår en god avtale for begge parter. Du som er foreldrer, ønsker selvfølgelig at barna dine skal være i de beste hender. Og du som arbeider som barnevakt, vil selvfølgelig være sikker på at avtalen er gunstig og at du takler arbeidet godt, samtidig som du får betalingen din når jobben er utført. På barnevaktnett.no kan du finne ofte stilte spørsmål og svar, og du anbefales å lese gjennom retningslinjene er før du registrerer deg som barnepassfamilie eller barnevakt.