Trygg trening på treningssenter

treningssenter

Trening er en stor del av livet for mange nordmenn. Flere og flere får øynene opp for at den sunne livsstilen har kommet for å bli. Det dukker også opp nye treningssentre som kan hjelpe alle som ikke har vært særlig aktive før med å finne motivasjon og en gnist til å trene. Enten vi trener ute i friluft, i form av en joggetur eller om vi driver med styrketrening på høyt nivå, er det stadig flere av oss som holder oss i form. Noen av oss trenger kanskje litt ekstra drahjelp for å komme i gang, men når vi først har startet, liker vi også at treningen er variert og lystbetont. Med et variert treningsopplegg kan vi ha fokus på utholdenhetstrening og intervaller langs veien eller i skogen i en periode, og kjøre økter med styrke og muskler på treningssenteret i en annen periode.

Uansett hvordan man velger å gjøre det, er de fleste av oss også opptatt av sikkerhet. Dette gjelder både selve treningen og at den skal foregå så optimalt og skadefritt som mulig, men også når det gjelder at treningen foregår på et sted der man kan være sikker på at man er i trygge hender. Dette handler om alt fra kunnskap og imøtekommenhet hos personalet til vedlikehold av treningsapparater og oppbevaringsløsninger i form av verdisikringsskap.

Første bud er selvsagt at man føler at personalet på treningssenteret der man trener er kunnskapsrike og har høy erfaring med trening, mosjon og en sunn livsstil. Dette er spesielt viktig når man er ny og skal lære å bruke treningsapparater, og hvis man skal bygge opp en sunn kropp med så få skader som overhodet mulig. Alle trenger litt veiledning i begynnelsen, og personalet bør være engasjert og kunne gi god informasjon om hvordan man kommer i gang med trening på de ulike partiene og treningsmulighetene som tilbys. Det er ingen ulempe om treningssenteret også har kostholdsveiledning og kan tilby personlige trenere som kan følge opp. I begynnelsen er det også viktig med veiledere som kan være med på å skape motivasjon og legge til rette for øvelser der man får raske resultater. Det er med på å gi lyst til å fortsette med treningen.

For alle som har trent en stund, er det kanskje andre ting som er viktigere når man ser etter kriterier for et godt sted å trene. Det kan gå på miljø, holdninger til kunder, samspill med faste trenere og personale og hvilke ekstratjenester man har mulighet til å få, for eksempel i form av rabatter eller utvidet treningstid. Pris på hva det koster å trene er kanskje ikke så viktig hvis man føler at de andre viktige tingene er ivaretatt. Det er også viktig at man kan slappe helt av mens man trener. Man skal slippe å avbryte treningen midt i treningsøkten for å sjekke om verdisakene man har med seg, står trygt plassert på samme sted hele timen. Mange treningssentre tilbyr for eksempel verdioppbevaring med E-skap. Og dette er selvfølgelig ikke noe som er viktig bare for nye utøvere – det er minst like viktig når man har vært fast kunde ved et treningssenter over lang tid. Alle som trener ønsker å få mest mulig ut av treningen og å kunne fokusere på nettopp trening, og ikke måtte konsentrere seg om å passe på verdisaker.

For alle som enda ikke har kommet i gang med regelmessig trening, er det i dag mange muligheter som gjør at det er enklere enn noensinne å komme i gang. Derfor er det i alle fall ikke muligheter det skorter på hvis man fortsatt ikke har begynt. Det kan selvsagt være grunner til at man ikke trener regelmessig, og mange har faktisk rett og slett ikke blitt klare til å begynne ennå.

En av dem som har sett at inaktivitet fortsatt er en utfordring for en del nordmenn (og i enkelte grupper av befolkningen er problemet også økende), er innehaveren av det nye Røros Gym. De ønsker å fokusere på alt som er morsomt med å trene, slik at flere kan komme i gang med en ny og sunnere livsstil. Med bakgrunn fra både økonomi og ledelse i tillegg til lang erfaring innen fitness og lagidrett som håndball og fotball, ligger alt til rette for at senteret vil tilby den tryggheten og erfaringen som brukerne kan ønske seg.

Når man først har kommet seg over dørstokken hjemme og inn på treningssenteret, er det mye som er gjort allerede. Det betyr at trivsel og trygghet på senteret vil ha like mye å si som at man finner motivasjon i seg selv. Når alle disse tingene er på plass, er sannsynligheten stor for at man fortsetter å trene og finne glede i å holde seg i form.